BIHAMK: Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Slab snijeg pada na području zapadne i jugozapadne Bosne. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo planinske prevoje: Rostovo (Novi Travnik- Bugojno), Karaula (Olovo-Kladanj), Lanište (Bosanski Petrovac-Ključ), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Ripač-Vrtoče (Bihać- Bosanski Petrovac), kao i putni pravac Mlinište-Glamoč-Priluka.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na dionicama u zapadnim i južnim krajevima skrećemo pažnju na jače udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

BIHAMK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*