Sloboda na Tušnju sutra protiv Zrinjskog

Nakon tri vezana poraza u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine, fudbalere Slobode čeka još jedan težak ispit. U 6.prvenstvenom kolu sutra na Tušnju gostuje aktuelni prvak i lider na tabeli Zrinjski iz Mostara. Ovo je bio i povod danas održane press konferencije u tuzlanskom klubu.

Zrinjski je uvijek bio neugodan protivnik za Slobodu, koji ima dosta odličnih pojedinaca, i uvijek je na Tušnju stvarao probleme domaćinima, te je sa pravom favorit u ovoj utakmici. Blijedo izdanje izabranika Denisa Sadiković u protekla tri kola, upalilo je alarm u tuzlanskom premijerligašu, te će nakon ove utakmice pauza od 15 dana biti iskorištena za analizu učinka. Za šefa stručnog štaba crveno-crnih ovo je takođe prvi put u karijeri da doživi tri poraza za redom.

„Biće jako teška utakmica, nama u zadnje vrijeme ne ide, svi zajedno smo pričali moramo puno stvari popraviti, puno više se zalagati i trčati, kako bi došli do pozitivnog rezultata. Zrinjski je jako težak protivnik, i trebaće puno mudrosti, želje, trke, pameti, i jednostavno mirnoće kako bi smo došli do pozitivnog rezultata. Vjerujem da su igrači svjesni da posljednje tri utakmice nismo dobro odradili, i da ovu pred našom publikom moramo puno više dati za pozitivan rezultat, koji bi nas odveo u neke mirnije vode, i da bi što mirnije dočekali ovu prvenstvenu pauzu“, kazao je Sadiković.

Kada je riječ o igračkom kadru, Efendiću je ostala još jedna utakmica suspenzije, a stručnom štabu neće biti dostupni povrijeđeni Mehanović i Mitrović, dok je nastup Džafića pod znakom pitanja. Pored ovoga za Aničića i Lukića još uvijek nije sređena papirologija oko nastupa za tim s Tušnja. Susret između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu od 16 sati i 30 minuta, a sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke. U ostalim utakmicama 6.kola BHT Premijer lige BiH igraju Drina – Željezničar, Vitez – Radnik, Zvijezda – Slavija, Borac – Široki Brijeg, Velež – Olimpik, Mladost – Čelik i Sarajevo – Travnik.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*