High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy and Vice-President of the European Commission Federica Mogherini and European Commissioner for Migration and Home affairs Dimitris Avramopoulos give a press conference  on the Commission's contribution to Malta Summit: Migration, Security, EU Information Systems in Brussels, Brussels on Jan. 25, 2017

Zvaničnici šest zapadnobalkanskih zemalja na susretu kod Mogerini

Zvaničnici šest zapadnobalkanskih zemalja prisustvovaće radnoj večeri koju organizira visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federika Mogerini. Radnoj večeri prisustvovaće i komesar EU za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han.
Mogerini je pozvala premijere na treći sastanak u tom formatu ove godine, a predviđeno je da će se razgovarati o posljednjim dešavanjima u regiji i perspektivi za iduću godinu. Kako je saopćeno iz ureda Mogerini, od iduće godine se očekuje da evropskim partnerima u regiji bude pružena jedinstvena prilika da napreduju u procesu integracije u EU.

“EU je predana jačanju uloge u regiji i osiguravanju da svih šest država zapadnog Balkana poduzmu neophodne korake kako bi put ka članstvu u Evropskoj uniji učinili nepovratnim”, saopćeno je iz Brisela.

Bosnu i Hercegovinu će na ovom skupu predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara naše zemlje Denis Zvizić.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*