Sve spremno za utakmicu BiH – Lihtenštajn

Organizacioni odbor prijateljske fudbalske utakmice, koja će se na stadionu „Tušanj“ u Tuzli igrati 4.septembra između Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna, održana je danas u Općini Tuzla. Kako je kazano ovom prilikom sve je spremno za istinski spektakl, i događaj koji naš grad dugo čeka.

Sve općinske službe, gradska preduzeća i Izvršni organizator Fudbalski klub „Sloboda“, odradili su sve što je bilo neophodno za organizovanje sportskog događaja na ovom nivou. Prema riječima načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića, radovi na stadionu „Tušanj“ su privedeni kraju. „Napokon je sve završeno vezano za sjevernu tribinu, a na istoku će biti tribina sa 350 mjesta sa sjedištima. Uslov selektora BiH Safeta Sušića je bio da teren bude bezprijekoran. Tu je ugrađen sistem za zaljevanje trave kakav je na stadionu Bayerna iz Minhena. Imaćemo i najasavremeniji semafor dovoljne veličine, koji ima mogućnost da se povećava i sa mogućnošću puštanja video zapisa. Taj semafor ostaje na stadionu „Tušanj“. Bilo je problema oko mokrih čvorova, svlačionica i klupa, i te su pripreme pri kraju“, kazao je Imamović.

U saradnji policije, općinskih komunalnih službi i nadležnih preduzeća, doći će i do određenih promjena u saobraćaju, pa će neke ulice biti zatvorene, ili prilagođenje za korištenje kao praking. „Molim građane za strpljenje, molim građane da svi zajedno budemo najbolji mogući domaćini, kako bi smo ovakve prilike dobijali ponovo u budućnosti. Osnovna tema na ovoj utakmici, treba da bude Bosna i Hercegovina i ljubav prema našoj zemlji“, dodao je Imamović.

Upravo takvu poruku je poslao i predsjednik Fudbalskog kluba „Sloboda“ Azmir Husić, kako nebi došlo do isticanja uvredljivih transparenata ili zastava drugih država, kao što je to bio slučaj u „Mejdanu“ kada je Tuzla bila domaćin košarkaškoj reprezentaciji. „Trebamo se okrenuti našoj državi i našim problemima. Meni je žao svih u ostatku svijeta koji imaju probleme, ali isto tako kažem ovdje se radi o reprezentaciji BiH. Ovoga puta moramo iskazati ljubav prema našoj državi, da svi zajedno podržimo naše fudbalere, i na kraju dobijemo zahvalnicu za dobru organizaciju. Tako bi mogli očekivati da se reprezentacija vrati u Tuzlu što prije“, rekao je Husić.

Istaknuta je i zahvalnost Fudbalskom savezu BiH na ukazanom povjerenju u organizaciji. Naša selekcija u Tuzlu dolazi u srijedu, a za 17 sati je predviđen otvoreni trening, i za sve navijače će biti besplatan ulaz na zapadnu tribinu „Tušnja“. Na dan utakmice reprezentativci, stručni štab i delegacija Saveza, položit će cvijeće i odati počast, istinskoj legendi tuzlanskog i bh fudbala Mustafi Hukiću – Huki.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*