Pedeset ljekara u BPK podnijeli otkaze

Pedeset ljekara (doktora medicine i stomatologije) zdravstvenih ustanova na području BPK danas je podnijelo otkaz o radu.

Naime, nakon što se ni jučer niko od predstavnika Vlade BPK Goražde, nije pojavio na potpisivanju ranije usaglašenog kolektivnog ugovora, a na poziv Sindikata doktora medicine i stomatologije u BPK Goražde, članovi Sindikata pristupili su pojedinačnom potpisivanju otkaza, koje su danas predali.

Direktor Doma zdravlja “Isak Samokovlija” u Goraždu, Edin Čengić, upozorio je da je situacija alarmantna, jer po isteku otkaznog roka od sedam dana, zdravstveni sistem u BPK ostaje bez doktora, a građane neće imati ko liječiti.

Kako je kazao predsjednik Sindikata, dr. Fahrudin Balijagić, njihov zahtjev odnosno poziv nije ispoštovan i doktori medicine i stomatalogije pristupili su pojedinačnom potpisivanju otkaza.

Također, o cijelom slučaju je na svom Facebook profilu progovorila dr. Emsudina Bavčić – Deljo koja je kazala:

“Važno je da sam ponosna i punog srca predala otkaz ugovora o radu, zajedno sa svojim kolegama iz Goražda i iz drugih krajeva. Meni su obraz i čast bitniji… Nikad me nije bilo stid za to što sam doktor. Stid me je situacije u koju su nas drugi doveli ne pitajući ni struku ni nauku”, poručila je dr. Bavčić – Deljo.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*