BiH u 2018. godinu ulazi bez usvojenog budžeta

Nije prihvaćen zahtjev Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH radi razmatranja državnog budžeta za iduću godinu.
Prema saopćenju Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZ BiH) uputila je obavijest ističući da za hitnost sjednice ne postoje razlozi koji su navedeni u tom zahtjevu SDA.

“U obavijesti, predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto navodi sljedeće razloge za neprihvatanje zahtjeva Kluba zastupnika SDA:

– Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, uvršten je za razmatranje u prvom čitanju u dnevni red 55. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja je počela 21. decembra 2017. godine i prekinuta je istog dana;

– prema mjesečnom Kalendaru aktivnosti Zastupničkog doma PSBiH, sljedeća sjednica Doma planirana je za 17. januar 2018. godine, kada će biti nastavljena 55. sjednica, te će tada, prema ranijem prijedlogu Kolegija u proširenom sastavu, Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu biti razmatran u oba čitanja, navedeno je u saopćenju.

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice Klub zastupnika SDA uputio je danas i naveo da traži samo jednu tačku dnevnog reda – Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

(RTV7/BHRT.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*