Udruženje poslodavaca FBiH protiv dopuna zakona o policijskim službenicima

Udruženje poslodavaca (UP) Federacije BiH pozvalo je poslanike u Federalnom parlamentu da ne podrže Zakon o dopuni zakona o policijskim službenicima kojim se definiše način penzionisanja policijskih službenika.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, ishodom sastanka predstavnika Vlade FBiH i predstavnika sindikata policije, Vlada je još jednom pokazala popustljivost prema javnom sektoru.

“Ovo je samo još jedan u nizu poteza Vlade kojim se jasno definiše neravnopravan tretman između javnih, državnih preduzeća i realnog sektora, na šta Udruženje poslodavaca FBiH već duže vrijeme upozorava. Realnom sektoru, koji stvara novu vrijednost i puni budžete, otežava se poslovanje na sve moguće načine, dok je Vlada, s druge strane, „osjetljiva“ na zahtjeve koji dođu iz javnog sektora, a kojim se samo izvlače novci iz budžeta. Isti ishod će biti i sa ovom odlukom – povećaće se javna potrošnja i nastaviti stvarati dubioza u budžetu”, navodi se u saopštenju.

Iako su, kako ističu, svjesni činjenice da dolaze izbori, iz UP FBiH navode da to nije razlog da Vlada “vodi računa samo o penzionerima i državnim službenicima”.

“Stoga, Udruženje poslodavaca FBiH poziva zastupnike i delegate da ne podrže izmjene zakona, jer će takvo zakonsko rješenje ići na štetu budžeta”, saopšteno je iz UP FBiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*