Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem, vizuelno osmatranje rijeka

Nastavljena je potraga za nestalim Aldinom Mulićem, ali smanjenim intenzitetom. Nakon bezupješnog pretraživanja Miljacke, potraga koja traje šesnaest dana usmjerena je na vizuelno posmatranje drugih rijeka u BiH.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjev za pomoć u osmatranju rijeka Bosne i Save Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske i Odjeljenju za javnu sigurnost, pododjelu za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta BiH, saopćeno je iz FUCZ.

RUCZ će angažovati dvije posade koje će vršiti osmatranje rijeke Bosne na potezu od Doboja do Šamca i rijeke Save na prostoru općine Šamac, dok će Brčko distrikt BiH angažovati tri čamca sa devet članova na vizuelnom osmatranju obala rijeke Save, na potezu od Šamca do Brčkog.

Federalna uprava civilne zaštite je ranije obavijestila: Agenciju za vodno područje rijeke Save, koja je stupila u kontakt sa preduzećima Vodoprivreda „Posavina“ d.o.o Odžak, „DEJOKOP“ d.o.o Bok Orašje i „Den Alm Company“ d.o.o Lukavac, a u cilju vizuelnog osmatranja i njihovog doprinosa u potrazi za nestalom osobom.

Obaviještena su i ribolovna udruženja i udruženja ekologa da se uključe u akciju pronalaska Aldina Mulića. Ukoliko uoče neke tragove, mole se da obavijeste Federalnu upravu civilne zaštite, Operativni centar FUCZ.

Aldin Mulić je 13. decembra upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti u Sarajevu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*