UEFA ne prašta veličanje zločinca: Partizan bez navijača na dva meča, Zvezda na jednom

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Partizan sa dva meča zabrane igranja pred svojim navijačima, dok će Crvena zvezda jednu utakmicu igrati pred praznim tribinama, odlučila je krovna kuća evropskog nogometa.

Partizan je sankcionisan zbog ispada navijača u duelu sa Young Boysom, dok se Zvezdi na teret stavlja ponašanje navijača protiv BATE Borisova u Bjelorusiji.

Crno-beli će osim u utakmici šesnaestine finala Evropske lige protiv Viktorije iz Plzenja, bez navijača biti još na jednom meču na svom stadionu, dok crveno-beli neće imati podršku sa tribina protiv CSKA iz Moskve 13. februara.

Razloga za kaznu Partizana, prema mišljenju UEFA je mnogo, a u obzir će su uzeti i izgredi koji su načinjeni i na utakmicama protiv Budućnosti, Olympiakosa i Skenderbega.

Delegat je prijavio i unio u izvještaj da je bilo neovlaštenog ulaska na teren, vatrometa i upotrebe pirotehnike, rasističkog ponašanja, korištenja ozvučenja navijača, zakrčenja prolaza, kao i neovlaštenog pristupa medijima na teren.

Oba kluba su u pomenutim utakmicama pružila i podršku osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a zanimljivo da je Zvezda već prodali 28.000 ulaznica za duel protiv CSKA.

(Klix/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*