Senka Sojkić predložena za najbolju policijsku službenicu Mirovne misije UN-a

Pripadnica bosanskohercegovačkog policijskog kontigenta u Južnom Sudanu Senka Sojkić predložena je za najbolju policijsku službenicu Mirovne misije Ujedinjenih naroda (UNMISS).

Za ovo vrijedno priznanje Sojkić je, zajedno sa još jednom pripadnicom UNMISS-a, nominirana od Policijskog komesara UNMISS-a zbog izuzetnog zalaganja u radu i rezultata koje je postigla u Misiji UN u Južnom Sudanu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Izbor i dodjela nagrada bit će održana krajem ovog mjeseca u Kanadi.

Povodom nominacije za ovo izuzetno priznanje, čestitke policijskoj službenici Sojkić, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uputio je zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar, ističući da je ovo još jedna potvrda visoke profesionalnosti i obučenosti policajaca iz BiH, koji kroz doprinos očuvanju mira u kriznim područjima, svojim radom i zalaganjem predstavljaju našu zemlju u najboljem svijetlu.

U ime pripadnika bh. kontigenta u Južnom Sudanu, zasluženu nominaciju za nagradu čestitao je i komandant Zlatan Mitić, navedeno je u saopćenju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*