Dodik: Predstavnici Hrvata snažnije će istaći zahtjev za treći entitet

“To će raditi ako se ima u vidu da Hrvatska, koja je ranije pokazivala nezainteresovanost za hrvatsko pitanje u BiH, sada kada je član EU identično govori onom što navode predstavnici Hrvata u BiH”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je istakao da Hrvati u Republici Srpskoj imaju sve vidove slobode.

“Bošnjaci misle da će arogancijom i sakriveni iza međunarodne zajednice ostvariti svoje ciljeve unitarizacije zemlje. To rade na način da majorizuju Hrvate, a nama osporavaju sve što stignu, a to im, nažalost, neki naši poltroni na nivou BiH odobravaju i daju im za pravo da je BiH nadređena entitetima, što je suprotno Ustavu”, naveo je Dodik.

On je naglasio da ono što su nametnuli stranci u BiH nije u interesu Srba i Hrvata.

“Stanje u BiH je katastrofalno i nismo zadovoljni time. Ono se ogleda u pretjeranom međunarodnom intervencionizmu koje je zemlju dovelo u ćorsokak”, smatra Dodik.

On je ponovio da je u BiH potrebno sprovesti Dejtonski mirovni sporazum.

“Nažalost, ovaj sporazum je modeliran u interesu Bošnjaka i krivičnim radnjama visokih predstavnika u BiH što nije u interesu Srba i Hrvata. Našu saglasnost za takvu BiH nikada neće imati. Republika Srpska nije protiv evropskih integracija, ali ne treba zaboraviti da je demokratska Evropa sprovodila brutalne mjere protiv nje. Osim toga, i pojedini ambasadori u BiH nameću stavove što je neprihvatljivo u diplomatskoj praksi i predstavlja uplitanje u unutrašnje odnose”, zaključio je Dodik.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*