U Banjoj Luci održan svečani defile u povodu neustavnog Dana RS-a

Na samom početku svečanog defilea predsjednik RS-a Milorad Dodik čestitao je okupljenim Dan RS-a nakon čega su intonirane himne manjeg bh. entiteta i Republike Srbije.

Dodik je rekao da je 9. januara srpski narod ostvario dugu historijsku težnju oličenu borbom za slobodu srpskog naroda bez želje da se ugroze slobode bilo kojeg drugog naroda. On je kazao da su Srbi svoju slobodu uvijek dijelili sa drugima.

Ponovio je teženje da Srbi na ovoj strani Drine formiraju svoju državu i da imaju dvije države. Istakao je kako se 9. januar kao Dan RS-a ne može ukinuti bez obzira na presude bilo kakvih sudskih organa.

Entitetski predsjednik zahvalio se svima onima koji su dali živote za Republiku Srpske kao i političkom i vojnom rukovodstvu RS-a koje je prema njegovim riječima odbranilo manji bh. entiteta tokom rata u BiH.

Zahvalio se i onima koji im ne misle dobro jer su ih doveli u situaciju da sami sebi misle dobro te da se 9. januar obilježava kao dan nade da će RS biti što bolja i jedinstvenija sa Srbijom i drugim zemljama koji žele dobro manjem bh. entitetu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*