Objavljen javni poziv za pomoć preduzećima koja su pretrpjela štete tokom vremenskih nepogoda

Udruženje za razvoj Nerda Tuzla i EDA – Agencija za razvoj preduzeća iz Banja Luke danas su objavili javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Programa podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava na odabranim područjima.

Program je namjenjen malim i srednjim preduzećima koja zapošljavaju do 300 osoba. Pravo na prijavu imaju samo poslovni subjekti koji posluju u okviru metaloprerađivačke, drvoprerađivačke, prehrambene industrije i poslovni subjekti koji se bave proizvodnjom plastike i izrade alata te proizvodnjom kože i obuće.

Minimalan iznos granta je 10.000 KM a maksimalan 20.000 KM. Ukupan iznos sredstava za realizaciju programa iznosi do 993. 000 KM.

Svi zainteresovani dodatne informacije mogu potražiti na www.nerda.ba a poziv je otvoren do 19. septembra tekuće godine.

Javni poziv se realizuje u okviru projekta CREDO Krajina koji je finansiran od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Sida a sa sadržajem poziva možete se upoznati ovdje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*