KBS Tuzla Sinbra počeo sa upisom novih članova

U organizaciji Kluba borilačkih sportova Tuzla Sinbra, na Trgu Slobode je održana javna prezentacija karatea, i zajednički trening članova ovog kluba. Pored ove aktivnosti počeo je i upis novih članova, kao i upis za fitness samoodbrane, takozvani rekreativni karate.

Ideja za javni trening potekla je još prije mjesec dana, kako bi se građanima Tuzle pokazalo šta čini jedan karate trening, kao i ovaj sport uopšte. Učestvovalo je oko 40 članova ovog kluba svih uzrasta, a broj bi bio i veći da u vrijeme održavanja treninga, još uvijek nije trajao raspust. Kako je gostujući u našem jutarnjem programu Jutro u 7, kazala Una Selman Žilić trenerica u KBS Tuzla Sinbra, posjeta je bila velika a građani su bili zadovoljni viđenim.

„Imali smo zaista sve ono što nam je potrebno da to bude kvalitetan trening, a obezbjedili smo tatami borilišta koja su bila postavljena na Trgu. Sugrađanima smo prezentovali kako ustvari izgleda jedan karate trening, počevši od uvodnog i pripremnog dijela, izvođenja karate tehnika, do završnog dijela treninga.“, kazala je Selman Žilić.

Najmlađi sugrađani koji su se zatekli na Trgu Slobode, imali su priliku da se okušaju na postavljenim borilištima, i nauče osnove ovog sporta. Ovom prilikom promovisana je i aktivnost kluba oko upisa novih članova koja je u toku. Ove godine upis traje do 10.septembra, a i nakon toga svi zainteresovani će moći da počnu trenirati karate u ovom klubu.

„U toku je upis školu karatea za najmlađe, a ono što je novina je fitness samoodbrane za žene, ili takozvani rekreativni karate. To je nešto novo što smo radili i prošle godine, ali sada imamo zaista dobru opremu koja će nam poslužiti za treninge. Dakle, kada dovedete djecu na trening, možete biti na fitnessu i samoodbrani. Tu je i rekreativni karate za sve bivše takmičare u ovom sportu“, dodala je naša sagovornica.

Treninge vode provjerana imena ovog sporta, koje čine profesori tjelesnog odgoja i sporta, fitness instruktori i majstori karatea. Pripreme za nova takmičenja su već počele, a naredno je Mediteranski šampionat za seniore, od 13.septembra u Baru u Crnoj Gori.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*