Krajinović: U prvoj sedmici septembra period nestabilnog vremena sa obilnijom kišom

U Bosni i Hercegovini u prvoj sedmici septembra očekuje nas period nestabilnog vremena s obilnijom kišom, kazao je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Do kraja sedmice očekivana količina padavina je 510 litara, lokalna i do 25 litara po metru kvadratnom. Minimalne temperature u Bosni od 8 do 13, u Hercegovini od 15 do 18, a maksimalne dnevne u Bosni od 18 do 25, u Hercegovini od 22 do 28 stepeni, kazao je Krajinović.

U periodu od 8. do 17. septembra očekuje nas nešto stabilniji period bez padavina, s izuzetkom zapadne Bosne gdje se očekuju padavine krajem navedenog perioda.

Nešto hladniji period u Bosni očekuje se od 9. septembra kada su prognozirane minimalne temperature oko 6, a maksimalne oko 22 stepena.

Krajem septembra očekuju se nešto veće količine padavina, dok će temperatura biti uobičajena za septembar i kretat će se u Bosni od 5 do 20, a u Hercegovini od 12 do 25 stepeni Celzijusa, kazao je Krajinović.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*