U shopping centru na Floridi eksplodirale dvije bombe, nađeno ih je još pet

Dvije improvizirane eksplozivne naprave detonirale su u trgovačkom centru u Lake Wales, Florida u SAD-u, javlja ABC News. Niko nije ozlijeđen u eksploziji koja se dogodila u prostoru za unošenje tereta gdje u tom trenutku nije bilo ljudi.

Trgovački centar je hitno evakuiran nakon eksplozije, a zasad nije poznato radi li se o pokušaju terorističkog napada ili je riječ o nečem drugom.

Vatrogasci i policija prvo su došli na mjesto događaja zbog protupožarnog alarma koji se aktivirao u tom dijelu trgovačkog centra. Kad su stigli, utvrdili su da je “improvizirana eksplozivna naprava (IED) ili bomba od cijevi detonirala u koridoru”, rekao je zamjenik šefa policijskog odjela Lake Walesa, Troy Schulze.

Kasnije je utvrđeno da su ustvari dvije improvizirane bombe eksplodirale, a zatim je tim za eksplozive pronašao i “ruksak koji je sadržavao pet ili šest drugih IED-a koji nisu detonirani i koji su sigurno uklonjeni”, objasnio je Schulze, prenosi Index.

Policija traga za mogućim počiniteljem kojeg nekoliko svjedoka opisuje kao “sredovječnog bijelca krupnije građe, u sivoj majici i sa sivom kapom” i kojeg su vidjeli da bježi s mjesta događaja. “Moglo je biti puno opasnije”, zaključuje Schulze o jedva izbjegnutoj tragediji.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*