˝I poslije svjetskog – ZMAJEVI ZAKUHAJMO˝ 4. septembra

U Tuzli će se 4. septembra održati prvi Kulinarski show pod nazivom ˝I poslije svjetskog – ZMAJEVI ZAKUHAJMO˝. Tuzlake očekuje zanimljiva gastro ponuda ali i dobra zabava, najavili su organizatori na današnjoj press konferenciji.

Na dan održavanja prijateljske nogometne utakmice između reprezentacije BiH i Lihtenštajna tuzlacima će poznati kuhari, iz zemlje i regije, pripremati tradicionalna i moderna jela.

Rame uz rame s poznatim kuharima, slane i slatke delicije, pripremaće i učenici Ugostiteljske škole. Inače, ova manifestacija je humanitarnog karaktera, a sav prihod bit će usmjeren na unapređenje rada mladih kuhara u Tuzli. Važno je napomenuti da pripremljena jela neće imati cijenu, nego će građani sami donirati onoliko koliko mogu i žele, za poboljšanje izvođenja praktične nastave u Ugostiteljskoj školi u Tuzli.

Kuhinje će biti otvorenog tipa tako da će posjetioci moći pratiti kako vješte ruke poznatih kuhara pripremaju tradicionalna bosanskohercegovačka jela ali i jela moderne evropske kuhinje.

Kuhinje će biti postavljene na parkingu kod panonskih jezera, a organizatori su uz dobru zabavu najavili i moguć dolazak nekliko bh reprezentativaca.

Pokrovitelji manifestacije ˝Zmajevi zakuhajmo˝ su Općina Tuzla i Turistička zajednica TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*