Koje su zemlje najzdravije za život, a u kojima se najviše odmara?

U anketi koju je sproveo InterNations,(najveća mreža za ljude koji žive i rade u inostranstvu na svijetu), stručnjaci su ispitivali i rangirali zdravlje i blagostanje ispitanika u zemljama u kojima su živjeli ili u kojima žive, kao dio šireg izvještaja o kvalitetu života za one koji planiraju da se odsele u inostranstvo.

Ispitanici su ocjenjivali i rangirali različite aspekte života u inostranstvu na skali od jedan do sedam. Jedan od pod-indeksa su bili zdravlje i blagostanje, a u “najzdravije” zemlje za život spadaju Španija u kojoj je prosjek radnih sati 33,28, Holandija, 33,2, Njemačka 33,1, Belgija 33,02.

A istraživanja o tome koja zemlja ima najviše državnih praznika, pa time više odmara od ostalih, pokazala su da je to Šri Lanka sa 25 neradnih dana, slijedi Indija sa 16, zatim, Japan, Argentina i Švedska sa 15 državnih praznika svake godine.

Ranija istraživanja su pokazala da je lider po broju neradnih i dana godišnjeg odmora bila Saudijska Arabija sa 59 dana u godini. Drugo i treće mjesto pripalo je Brazilu i Francuskoj koji imaju slobodnih 41 dan. Rusi zauzimaju četvrto mjesto sa 40 neradnih dana. Od toga ruski radnici imaju 28 dana plaćenog godišnjeg odmora i 12 dana službenih državnih praznika.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*