Penzioneri na meti prevaranata

Policija u Tuzli traga za mlađim parom, muškarcem i ženom, inicijala K.P. (25) i A.M.P (34), zbog većeg broja prijavljenih krivičnih djela prevare u kojima su žrtve uglavnom penzioneri.
Tokom decembra prošle i januara ove godine na području Policijske uprave Tuzla zaprimljene su tri prijave za učinjeno krivično djelo prevare, koje su počinile dvije osobe – ženska i muška, na način da su se osobama starije životne dobi – penzionerima, lažno predstavljali kao rodbina njihovih komšija.

“Dvojac” je navodio da im je automobil u kvaru i da trebaju novac za odvoz, nakon čega su im oštećene osobe davale određeni iznos novca, za koji im je lažno obećano da će biti vraćen, potvrđeno je Feni u Policijskoj upravi Tuzla.

Policija je utvrdila da je riječ o poznatim, kriminalno aktivnim osobama, bez stalnog mjesta boravka. Ovaj tandem je samo u prethodne dvije godine izvršio 11 prevara i krađa. Tužilaštvu je proslijeđen veći broj izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Općinski sud Tuzla više puta im je izricao mjere pritvora, a posljednja datira iz novembra prošle godine, kažu u policiji. Ubrzo nakon napuštanja pritvora, muškarac i žena, kreću u nove prevarantske misije, s tim što mijenjaju mjesto boravka i stanovanja, te im nije lako ući u trag.

Službenici policije intenzivno rade na pronalasku navedenih osoba i rasvjetljavanju krivičnih djela. Na građane se apeluje da obrate dodatnu pažnju na moguće prevarante i da svaki oblik sumnjivog ili nezakonitog ponašanja prijave policiji, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*