Suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću: Saslušanje svjedoka Tužilaštva BiH

Saslušanjem svjedoka Tužilaštva putem video-linka, u Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti nastavljeno suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića, 1992. godine kod Zvornika.

Tužilaštvo tereti Veseli da je, kao pripadnica Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje Armije Bosne i Hercegovine, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini augusta 1992. godine u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg Slobodana.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Na ročištu održanom 28. decembra, tužilac Milorad Barašin, koji je mijenjao kolegu Miroslava Janjića, uložio je još tri materijalna dokaza.

Barašin je uložio izvode iz Matične knjige umrlih opštine Zvornik na ime Slobodan Stojanović od 27. jula 1992. godine i njegovog oca Ilije Stojanovića, koji je u međuvremenu preminuo, te zapisnik Centra javne bezbjednosti Zvornik od 15. marta 1993. godine sa pečatom Haškog tribunala, koji je sačinjen tokom davanja izjave ratnog zarobljenika Vojske Republike Srpske Feriza Kajića.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*