Međunarodna zajednica uključena da bi olakšala komunikaciju

Iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini naveli su da je Međunarodna zajednica uključena kako bi olakšala komunikaciju među političkim strankama kada je u pitanju Izborni zakon BiH.

Na upit N1 da li su u toku pregovori političkih stranaka, uz asistenciju međunarodne zajednice, a u vezi sa prijedlogom da se članovi Predsjedništva BiH biraju u Parlamentu?

“Kako su OHR i šira međunarodna zajednica jasno stavili do znanja, od ključnog je značaja da nadležni organi u BiH poduzmu neophodne korake kako bi omogućili neometano provođenje općih izbora 2018. i provedbu izbornih rezultata, te da se suzdrže od jednostranih poteza koji mogu ugroziti samo provođenje izbora i političku stabilnost zemlje. Međunarodna zajednica je uključena kako bi olakšala komunikaciju među političkim strankama što bi trebalo dovesti do toga da se izborna pravila izmijene na način koji će osigurati impementaciju izbora. OHR podržava taj proces i poziva sve političke stranke da se fokusiraju na traženje rješenja za ovo značajno pitanje u duhu kompromisa”, naveli su za N1 iz OHR-a.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*