Osnovna škola “Sjenjak” domaćin likovne izložbe umjetnika Fikreta Jahića Vršanina

Vođen dječijom grajom i znatiželjom, svoj kutak za slikanje, ali i neiscrpnu inspiraciju, likovni umjetnik Fikret Jahić Vršanin pronalazi u Osnovnoj školi “Sjenjak”.

Povodom 26. januara, Međunarodnog dana obrazovanja o okolišu, danas je u Osnovnoj školi “Sjenjak”, otvorena izložba ovog likovnog umjetnika u čijoj realizaciji su učestvovali, kako nastavnici, tako i talentovani polaznici škole slikarstva prof. Vršanina.

Prisutnim gostima, zaposlenicima, roditeljima i učenicima ove škole, dobrodošlicu je poželjela direktorica Indira Lukavica napomenuvši da škola “Sjenjak”, poznata kao Eko škola, na različite načine, pa i putem ove likovne izložbe, daje svoj doprinos u promovisanju ekologije.

Čast da otvori otvori likovnu izložbu pripala je, direktoru Arhiva Tuzlanskog kantona, mr. Omeru Zuliću koju je Osnovnu školu “Sjenjak” predstavio kao respektabilnu, društveno odgovornu ustanovu koja svojim primjerom pokazuje kako se uz malo truda i entuzijazma može učiniti iskorak naprijed, te ujedno i podsticati ostale učenike osnovnih škola u pravcu jačanja ekološkog odnosa prema prirodi.

Istakavši važnost ekološkog odgoja koji poziva na interdisciplinaran pristup razvoja djeteta, te samim tim i na percepciju prema životnoj sredini, svoje učešće na današnjoj izložbi dao je i predsjednik Ekološkog saveza “Eko-zeleni” Tuzlanskog kantona prof.dr.Muhamed Omerović.

Prikazani radovi zorno govore o ljepoti prirode koja nas okružuje i koju trebamo njegovati i čuvati za buduće genaracije”, istakao je prof. Vršanin. Predstavljanjem talentovanih učenika Osnovne škole “Sjenjak”: Irme Omerbegović, Jahić Hamze, Mehmedović Abdurahmana, Kadić Erola, te Amne Imamović koji su, između ostalih, učestvovali u realizaciji ove likovne izložbe, iskazana je sva dobronamjernost i nesebičnost ovog likovnog umjetnika.

(tuzlarije.net)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*