CIK BiH: Zaključeni i potvrđeni izvodi iz centralnog biračkog spiska

 

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) je nadanašnjoj  sjednici, pored ostalog, donijela odluku o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska sa stanjem na dan 28.08.2014. godine u 24:00 sati. Na izvodima se nalazi ukupno 3.278.908 upisanih birača. Navedena odluka sadrži i broj birača po nivoima vlasti i po izbornim jedinicama i biće dostupna javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, a objaviće se i u službenim glasilima.

Centralna izborna komisija BiH je zaključkom zadužila nadležne službe da kopije prijava za glasanje izvan BiH, za koje su utvrđene nepravilnosti (prijave dostavljene u ime umrlih osoba, prijave podnesene od istog podnositelja sa različitim adresama unutar jedne države, prijave podnesene od istog podnositelja sa različitima adresama u dvije i više različitih država), dostavi Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na nadležno postupanje.

Navedene prijave sa kompletnom dokumentacijom će nadležnom tužilaštvu biti dostavljene najkasnije do 5. septembra ove godine, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIKBiH.

(RTV7/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*