PDP: Ivanić kandidat, nepoznato za koju poziciju

Glavni odbor Partije demokratskog progresa danas je u Banjaluci održao sjednicu na kojoj je donesena odluka da počasni predsjednik ove stranke Mladen Ivanić bude kandidat na predstojećim izborima. No, još uvijek nije poznato za koju poziciju – potvrdio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je na pres-konferenciji u Banjaluci u kratkim crtama predstavio program i najavio kampanju uz napomenu da PDP ima ozbiljne namjere na izborima.

”Usvojili smo izbornu platformu koja se zove obnova Republike Srpske. Imamo ozbiljne namjere da na sljedećim izborima napravimo najbolji izborni rezultat PDP-a. Ekonomsko stanje u Republici Srpskoj je znatno lošije, pozivamo političke aktere da smanje govor mržnje. Da se pokušamo baviti stvarima od kojih će građani imati korist. Danas smo usvojili ključne odluke koje nam daju za pravo da ovako rano krenemo u kampanju”, rekao je Borenović.

Potom je otkrio da će Ivanić, kako je bilo i najavljeno, biti kandidat na izborima. Još uvijek nije poznato da li za člana Predsjedništva iz RS-a ili za predsjednika ovog entiteta.

”Pitanje ko su dva zajednička kandidata je vrlo bitno. Mi smo rekli, Mladen Ivanić je jedan od dva zajednička kandidata. Očekujemo da će i SDS brzo izaći sa zvaničnim stavom. Očekujemo da u narednim danima sa strankama koje čine opozicioni blok izjasne”, dodao je on.

Borenović je kazao da će Slaviša Marković voditi izborni štab PDP-a.

”Slaviša Marković će voditi izborni štab. Ovo pokazuje jednu vrstu ozbiljnosti, danas smo potvrdili kandidaturu Ivanića i ko su ključni ljudi. Imamo tu neku vrstu pobjedničkog mentaliteta i osjećamo veliki prostor koji nam se daje da budemo optimisti. Imamo odličan program, spremni smo da zasučemo rukave”, naglasio je on.

View image on Twitter

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*