Otklonjen kvar na cjevovodu, zbog kojeg nekoliko tuzlanskih naselja nije imalo vodu- voda se polako i postepeno pušta u sistem

Ekipe tuzlanskog Vodovoda uspjele su otkloniti veliki kvar na cjevovodu, koji je registrovan još u jutarnjim satima, u Univerzitetskoj ulici, iza Rudarskog fakulteta. Voda se polako i postepeno pušta u sistem, tako da iz Vodovoda gradjane mole za strpljenje.

Podsjećamo, zbog pomenutog kvara, voda je počela ugrožavati materijalna dobra, pa su ekipe Vodovoda prekinule vodosnadbjevanje u naseljima Slatina, Batva, Dragodol, Mandići, Tušanj, pa sve do fabrike Aida na Ircu.

Nakon  saniranja kvara, u poslijepodnevnim satima ponovo je došlo do izljeva vode, što potvrđuje da je bila riječ o velikom kvaru zbog kojeg stanovnici pomenutih naselja nisu imali vodu. Velika količina vode se izlila prema ulici u pravcu gimnazije Ismet Mujezinović, otežavajući kretanje svim učesnicima u saobraćaju, kako vozačima tako i pješacima.

Ekipe tuzlanskog Vodovoda su se maksimalno trudile da u što bržem vremenu saniraju kvar kako bi mještani pomenutih naselja ponovo bili snabdjeveni pitkom vodom.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*