Zaplijenjene gotovo dvije tone duhana i 1001 šteka cigareta porijeklom iz BiH

Čak 1841 kilogram duhana, te 1001 šteka cigareta, pakiranih u ilegalnoj pakiraonici u BiH, zaplijenjeno je u akciji kodnog naziva “Sava”.

“Tim je švercom samo državni proračun oštećen za milijun kuna. Pretragom domova osumnjičenih pronađeno je i oduzeto još 360 kilograma duhana bez markica Ministarstva financija RH, koji je bio spreman za prodaju”, rekao je voditelj Službe krim-policije PU sisačko-moslavačke Mato Vukoje, javila je Hina.

Sisačko-moslavačka policija u akciji “Sava” surađivala je s policijskim upravama osječko-baranjske, brodsko-posavske i zagrebačke županije, te s MUP-om Republike Srpske.

Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini, koja je postala središte šverca duhana, kazneno je prijavljeno pet hrvatskih državljana s kutinskog područja i jedan državljanin BiH. Trojica od njih privedeni su i saslušani, a za jednom se osobom još traga.

Radilo se o uzastopnoj višekratnoj zapljeni duhana, koji su šverceri prevozili čamcima preko državne granice na Uni i Savi, kod Hrvatske Dubice i Jasenovca.

Operativni voditelj akcije Edin Ciriković, objasnio je da je čamcima prebacivano oko 200 kilograma duhana i cigareta.

Osim za hrvatsko, dio duhana bio je namijenjen i tržištu EU. Prema nekim natpisima na paketima duhana, pretpostavlja se da mu je porijeklo s područja Hercegovine i Makedonije. Riječ je o tzv “zlatnom duhanu”, visoke kvalitete.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*