Nakon kratkotrajnog pogoršanja ove u BiH naredne sedmice stabilnije vrijeme

U Bosni i Hercegovini se prema kartama prognostičkih modela u utorak i srijedu očekuje pogoršanje vremena, a od četvrtka izgledna je stabilizacija vremenskih prilika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema prognozama Federalnog hidrometerološkog zavoda (FHMZ) na jugu će padati kiša, u Krajini, na sjeveru zemlje, na planinama i dijelu centralne Bosne snijeg.

Temperaturni režim neće se značajnije izmijeniti. Minimalne jutarnje temperature zraka kretaće se od minus četiri do nula u unutrašnjosti, na jugu do četiri stepena Celzijusovih, maksimalne dnevne od tri do osam u Bosni, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

U odnosu na ostatak zemlje, na sjeveru i u Krajini će biti hladnije i sa više snijega.
Od četvrtka, uslijediće postepeni prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika, ali će doći do djelimičnog zahlađenja.
U dane vikenda jutarnje i dnevne temperature će još malo opasti, naročito u centralnoj Bosni gdje će tokom jutra biti između minus četiri i minus osam stepeni, a maksimalne dnevne će biti od nula do tri stepena Celzijusa. U ostatku zemlje malo toplije, sa maksimalnim temperaturama do šest stepeni na sjeveru i 10 na jugu.

Od 12. do 20 februara, prema aktuelnim sinoptičkim kartama, izgledne su nešto stabilnije vremenske prilike sa manje padavina, uz temperature primjerene ovom dijelu godine.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*