Tilerson upozorio Rusiju: Snosićete posljedice, ako bude uplitanja u izbore u SAD-u

Šef američke diplomatije Rex Tillerson upozorio je Rusiju na posljedice, ukoliko se ta zemlja bude miješala u predstojeće izbore u Sjedinjenim Državama.

Tilerson, koji boravi na turneji po zemljama Latinske Amerike, izjavio je za televiziju Fox News da “postoji mnogo načina da se Rusi miješaju u izbore” i dodao da “postoje i razni alati koje oni mogu da koriste”.

“Smatram važnim da nastavimo Rusiji govoriti: ‘Slušajte, ako mislite da mi ne vidimo šta radite, griješite, mi to vidimo i treba da prekinete. Ako ne prekinete, onda ćete snositi posljedice'”, rekao je Tillerson tokom posete Kolumbiji.
Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Mike Pompeo nedavno je izjavio da očekuje da će Rusija pokušati da se miješa u američke izbore u novembru ove godine, kao što je to učinila za predsjedničke izbore 2016. godine, prema navodima američkih obavještajnih službi.

Rusija je u nekoliko navrata demantovala da se uplitala u izbore na kojima je Donald Trump pobedio, dok je sam američki predsjednik rekao da nije imao nikakve veze s Rusijom za vrijeme predizborne kampanje.

U novembru će u Sjedinjenim Državama biti održani izbori za oba doma Kongresa – Predstavnički dom i Senat.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*