Prosinečki: Vjerujem da ćemo biti putnici za Evropsko

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki gostovao je u Danu uživo na N1 gdje je govorio o pripremama i planovima u radu reprezentacije BiH.

Prosinečki je na početku prokomentarisao jučerašnji meč omladinskih selekcija Željezničara i Atletico Madrida u eliminacionoj fazi U19 Lige prvaka.

“Željo je bio blizu, ali eto na kraju krajeva Atletico je riješio utakmicu u posljednjih 20 minuta. Sve u svemu bio je dobar ambijent i moglo se vidjeti da ima puno talenta u BiH”.

O turneji reprezentacije BiH po SAD-u i mečevima protiv SAD-a i Meksika, Prosinečki je kazao:

“Igrali smo na turneji sa domaćim igračima, tu su bili igrači U21 koji rade odlične stvari. Momci su dali sve od sebe, igrali su jako dobro. Meksiko je došao u punom sastavu i kada pogledam na tu turneju mogu reći da postoji dosta igrača koji mogu konkurisati za A reprezentaciju”,kazao je Prosinečki i dodao:

“Postoji dosta naših igrača koji imaju talenta i sigurno će neki od njih u prvom okupljanju biti sa nama. Čavara, Menalo, Lončar, Sarić su samo od nekih koji imaju kvalitet i sigurno će biti konkurencija u A reprezentaciji”.

Da li će se Lulić i Ibišević vratiti u reprezentaciju?

“To mi je vrlo teško reći. Ići ću kod njih i razgovarati sa obojicom, ne mogu obećati da li ću ih vratiti u tim ali ću otići i popričati s njima i tada ću moći dati odgovor na to pitanje”.

Možemo li na EP?

“Nadam se da ću to ostvariti. Sa ovakvom reprezentacijom i kadrom kakav ima BiH, sigurno ćemo dati sve od sebe da odemo na jedno veliko takmičenje a to je sada EP. Sve ćemo dati da se ode tamo, ali znate u nogometu i životu je sve moguće, ali ja vjerujem da smo mi ti putnici za EP. Za mene nema star ili mlad, samo dobar”.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*