Bivši borci blokirali saobraćajnicu ispred Vlade FBiH na pola sata

Grupa demobilisanih boraca, koji mjesecima protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu u improvizovanom šatorskom naselju, blokirali su danas saobraćajnicu prekoputa Vlade na pola sata. Učinjeno je to nakon što su demobilisani borci Armije RBiH iz svih opština održali sastanak u Sarajevu, potvrdio je za BHRT jedan od predstavnika bivših boraca Emir Sofić.

Sofić je rekao da je saobraćaj blokiran kao znak protesta što zahtjevi demobilisanih boraca u Federaciji BiH još uvijek nisu ispunjeni.

On je najavio da će u ponedjeljak, 12. februara predati zahtjev za održavanje tematske sjednice u Parlamentu Federacije BiH o njihovom statusu, pravima i zahtjevima.

“Ako sjednica ne bude zakazana, desiće se blokada saobraćaja u cijeloj državi 28. februara”, rekao je za BHRT jedan od predstavnika demobilisanih boraca koji protestuju pred Vladom FBiH Emir Sofić.

Podsjećamo, demobilisani borci u Federaciji Bosne i Hercegovine traže formiranje jedinstvenog Registra boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja koja su formirana od 2006. godine, te zbrinjavanje nezaposlenih boraca.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*