Vučića će sutra čuvati nekoliko stotina bezbjednjaka, detektivi, tajni agenti u civilu i snajperisti

U obezbjeđenje posjete Hrvatskoj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uključeno je nekoliko stotina ljudi iz svih dijelova hrvatskog bezbjednosnog sistema, od policije u uniformi i civilu, Uprave za posebne poslove bezbjednosti, Bezbjednosno-obavještajne agencije (SOA), Vojne bezbjednosno-obavještajne agencije (VSOA), nezvanično saznaje “Jutarnji list”.

Navodi se da će biti spremni i snajperski timovi Antiterorističke jedinice Lučko.

Takođe, kako piše list, Vučića će obezbjeđivati i pripadnici interventnih jedinica, desetine detektiva i tajnih agenata u civilu.

“Jutarnji” navodi da hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova na raspolaganju ima blindirano vozilo, u pripremi će biti i poseban tim Hitne pomoći, a uz to će morati da se ima na raspolaganju dovoljna količina krvi krvne grupe kakvu ima i Vučić. Zagrebački dnevnik naglašava da to nije ništa neuobičajeno, već standardna rutina u svim državničkim posjetama.

Navodi se da, s obzirom i na najavljene demonstracije zbog Vučićevog dolaska u Zagreb zakazane za sutra na Trgu svetog Marka, danonoćno rade i svi policijski službenici u protivterorističkim odeljenjima koji provjeravaju sve osobe i grupe koje bi mogle da ugroze bezbjednost srpskog predsjednika.

(Tanjug/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*