Plivači Slobode na “1.Velež cupu” osvojili 21 medalju

U subotu 10.2.2018. .godine u organizaciji plivačkog kluba „ Velež“ iz Mostara na bazenu Otoka u Sarajevu održan je plivački miting ”1. VELEŽ CUP”. Na mitingu je učestvovalo 29 plivačka kluba sa 461 takmičara iz 3 države: Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

P.K. „ Sloboda“- Tuzla je učestvovao sa 22 takmičara: ( 10 plivačica i 12 plivač): Kovčić Melika, Zolotić Asja, Tanović Mia, Hasić Samra, Čosičkić Azra, Čosičkić Esma, Tanović Lejla-Nea, Zulić Elma, Salihbegović Aldin, Iličković Danijel, Bošnjak HasanMan, Gološ Eman, Jogunčić Sergej,Đogić Eldin, Pavlović Tin,Mulahasanović Arjan, Mišković Dino, Semunović Dario, Sadiković Omar, Emma Semunović, Benjamin Memić, Ivana Porobić.

Takmičari P.K. „ Sloboda“-Tuzla su osvojili 21 medalju ( 5 zlatnih, 9 srebrenih i 7 bronzanih),a osvajači medalja su:

Kovčić Melika: 3 srebrene medalje.

Tanović Mia: 5 zlatnih medalja.

Zolotić Asja : 2 srebrene i 1 bronzanu medalju.

Salihbegović Aldin: 1 srebrenu i 2 bronzane medalje.

Semunović Dario : 1 bronzanu medalju.

Emma Semunović: 1 bronzanu medalju.

Lejla-Nea Tanović: 1 srebrenu medalju.

Hasan Bošnjak: 2 srebrene i 1 bronzanu medalju.

Danijel Iličković: 1 bronzanu mealju

Tanović Mia u kategoriji 12 godina zbirom bodova zauzela drugo mjesto. Ostali plivači i plivačice našeg kluba su popravili svoje najbolje rezultate i pokazali dobru formu pred nadolazeće mitinge.

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja koja svoje treninge održava cijele godine utorkom i četvrtkom od 19-20 i subotom od 09:30.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*