Svečani doček za Aleksandra Vučića na Pantovčaku

Uz intoniranje himni Srbije i Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na Pantovčaku dočekala Aleksandra Vučića. Odsvirale su se himne, nakon toga je Vučić pozdravio Kolindinu gardu.
“Mi smo garda hrvatska”, odjekivalo je Pantovčakom.

Predsjednik Srbije je jutros stigao u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj tokom koje će se sastati i sa hrvatskim premijerom, ali i predstavnicima srpske manjine.

Očekuje se da će se predsjednik Srbije sastati sa hrvatskom predsjednicom u četiri oka, nakon čega će uslijediti i susret sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Vučić će učestvovati i na poslovnom forumu privrednika dvije zemlje, a u utorak će posjetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća opština.
Vučić je jučer izjavio kako očekuje da će se razgovarati o otvorenim pitanjima poput nestalih, granice, odnosu prema manjinama te unapređenju ekonosmkih odnosa.

Na pitanje o isprici zbog retorike kojom se koristio u devedesetima rekao je da nije neko ko voli da ga se prisiljava na bilo što.

U Zagrebu su danas postavljene srpske zastave duž trase kojom će se kretati i ispred institucija koje će posjetiti predsjednik Srbije.

Dio grada gdje su vlada i Sabor praktično je potpuno zatvoren, a na Markovom trgu, između njih, i okolnim ulicama nema nikog, izuzev novinara i policije.

Na Trgu bana Jelačića, u centru grada, od jutros se,međutim, okupljaju demonstranti.

Policija je saopštila da je, na osnovu bezbjednosne procjene u vezi sa sprovođenjem posebnih mjera bezbjednosti štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup demonstranata Markovom trgu.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*