CCAC73 epa02379199 A woman takes a photograph under an umbrella near Trafalgar Square, London, England. EPA/FRANTZESCO KANGARIS

Vrijeme u BiH: Oblačno sa kišom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. Meteorolozi prognoziraju snijeg ili susnježicu u većem dijelu Bosne. Na istoku Bosne, prijepodne je moguća slaba kiša.

U Hercegovini će uglavnom padati kiša, dok se snijeg očekuje iznad 900 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između deset i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno do 50 litara. Prognozira se deset do 30 centimetara novog snijega.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini će prijepodne puhati vjetar jugoistočnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar će promijeniti smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -3 do 2, na jugu od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu do 7 stepeni.

Uz nepovoljne biometeorološke prilike, većina stanovništva danas će biti slabijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati.

Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini, a do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji.

Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, a u noći problemi sa snom.

Osjet hladnoće postepeno će se pojačavati, saopćeno je iz Federalnog hidrometeoorloškog zavoda Bosne i Hercegovine.

(FHMZ/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*