Meksiko: U padu helikoptera sa zvaničnicima 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba poginulo je u padu vojnog helikoptera u kojem su se nalazila dva zvaničnika koji su radili na procjeni štete od zemljotresa jačine 7,5 stepeni Richtera koji je jutros potresao Meksiko, javlja Anadolu Agency (AA).
Iz Tužilaštva Oaxace saopćeno je da je tokom slijetanja helikoptera u kojem se nalazio ministar unutrašnjih poslova Alfonso Navarrete i guverner Oaxace Alejandro Murat smrtno stradalo 13 osoba koje su se nalazile na mjestu pada.

Među poginulim se nalazi pet žena, četiri muškarca i troje djece. Iz vojske je saopćeno da je helikopter zbog kvara pokušao da sleti na nenaseljeno područje u Jamiltepecu, 30 kilometara od Pinotepa Nacionala.

Lokalni novinar koji se nalazio u helikopteru u trenutku nesreće izjavio je da je do nesreće došlo jer je pilot izgubio kontrolu nad helikopterom.

Predsjednik Pena Nieto napisao je na društvenoj mreži da su dobro zvaničnici i članovi posade koji su se nalazili u helikopteru.

Zemljotres jačine 7,5 stepeni Richtera potresao je jutros Meksiko, a američki Geološki institut (USGS) je saopćio da je epicentar zemljotresa zabilježen dva kilometra jugoistočno od Pinotepa u Oaxaci, na jugozapadu zemlje.

Zabilježen je na dubini od 43 kilometra. U septembru prošle godine Meksiko je potresao zemljotres jačine 7,1 stepen u kojem je život izgubilo 369 osoba.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*