Zvizdić pozvao katarske privrednike da dođu u BiH

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, susreo se u Dohi sa šeikom Faisalom bin Qassim Al Thanijem, predsjedavajućim Katarskog udruženja biznismena (QBA), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Vijeća ministara BiH navode da je Zvizdić informisao šeika Al Thanija o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH s posebnim akcentom na reformske procese i evropski put BiH. Naglasio je da se radi o povezanim procesima, usmjerenim ubrzanju ekonomskog razvoja BiH i poboljšanju životnog standarda građana. Upoznao je predsjedavajućeg QBA o ekonomskim pokazateljima BiH, koja u posljednje dvije godine bilježi kontinuirani ekonomski rast. Pozvao je predsjedavajućeg Katarske privredne komore da pozove i podrži katrarske privrednike da posjete BiH i upoznaju se sa njenim investicijskim potencijalima.

Dodaje se da je Zvizdić pozdravio današnji Biznis forum, koji se održava u Dohi  u organizaciji Katarske privredne komore, na kome će učestvovati i delegacija privrednika iz BiH, a koja je u Katar doputovala zajedno sa delegacijom Vijeća ministara. Naglasio je da su upravo ovakvi “B2B“ susreti poslovnih ljudi najbolji inkubatori poslovnih ideja i generatori novih razvojnih projekata.

Sastanku su prisustvovali i Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa BiH, te direktor FIPA-e Gordan Milinić, predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić i Tarik Sadović, ambasador BiH u Kataru.

Nakon sastanka predsjedavajući šeik Faisal bin Qassim Al Thani je delegaciju Vijeća ministara BiH i delegaciju privrednika iz BiH poveo u obilazak svog privatnog muzeja, jedne od najvećih svjetskih kolekcija historijskih artifakta, zaključuju iz Vijeća ministara BiH.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*