“Cum grano salis” jučer i danas

Sinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla promovisan roman “Karnera” kojeg je napisao prošlonagrađeni autor na susretima Cum grano salis, iz Crne Gore, Milorad Popović.

Riječ je o životu boksera, kojeg je neuspjeh vodio polako do dna društvene ljestvice. Promotori Ahmed Burić i Enver Kazaz ističu da je riječ o vrlo kompleksnom djelu, koje nije bez razloga, u jakoj konkurenciji, dobilo prestižnu književnu nagradu.

Sinoć je u Galeriji otvorena izložba pod nazivom “Pisci Bosne i Hercegovine u djelima likovnih umjetnika bivše Jugoslavije“. Čine je sabrana djela likovnih umjetnika poznatih pisaca. Izloženo je 46 djela, među kojima su i radovi Ismeta Mujezinovića, koji je u raznim tehnikama naslikao Petra Kočića, Branka Ćopića, Ziju Dizdarevića, Mak Dizdara, Hamza Humu i Mešu Selimovića.

O izložbi je govorio direktor Međunarodne galerije portreta Tuzla Dženan Jusufović, nakon čega je književne susrete Cum grano salis i zvanično otvorenim proglasio načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Danas će u okviru Međunarodnih književnih susreta “Cum grano salis” biti upriličeno Sjećanje na Boška Zatezala – Život posvećen knjizi u Ateljeu Ismet Mujezinović . O Bošku Zatezalu će govoriti njegovi prijatelji Zoran Simić, Jasmin Imamović, Mile Stojić, Ahmed Burić i Dragan Marković.

U večernjim satima bit će predstavljen roman “Sandale” autora Bekima Sejranovića, a potom Pjesnički portret Dragoslava Dedovića – u povodu nove knjige pjesama “Usijanje”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*