Povratak Petrovića na Grbavicu u okršaju Željezničara i Slobode, Mladost dočekuje Zrinjski

U 20. kolu BHT Premijer lige BiH Željezničar na Grbavici dočekuje Slobodu, Zrinjski gostuje Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok će posljednjeplasirani Vitez dočekati ekipu Širokog Brijega.

Prošlo kolo je označilo početak proljetnog dijela prvenstva čiji će se regularni dio okončati nakon završetka 22. kola. Potom će uslijediti takmičenje u Ligi za prvaka, odnosno u Ligi za opstanak.

U šest utakmica 19. kola vidjeli smo ukupno 20 golova što je odlična brojka, a derbi su odigrali Široki Brijeg i Sarajevo. Pobjedu je odnio Široki koji je na svojoj Pecari nakon preokreta slavio rezultatom 2:1.

Mladost DK – Zrinjski (14:30)

Mladost u meč protiv Zrinjskog ulazi s velikim brigama, jer je posljednju pobjedu u upisala početkom novembra kada je kao domaćin savladala Borac rezultatom 2:1. Od tada ekipa Edisa Mulalića ima učinak od tri remija i dva poraza u pet odigranih mečeva Premijer lige. U ovom meču Mulalić ne može računati na Darka Mišića koji je suspendovan zbog tri žuta kartona.

Zrinjski je pobjedom protiv GOŠK-a u prošlom kolu stigao do četvrte uzastopne pobjede u ligi čime je zadržao zaostatak od jednog boda u odnosu na prvoplasirani Željezničar. Pobjeda Zrinjskog protiv GOŠK-a podigla je veliku prašinu pošto je mostarski tim u tom meču dva gola postigao iz dva, u najmanju ruku, sumnjiva penala. Trener Plemića će u meču protiv Mladosti biti lišen usluga Harisa Handžića koji je također suspendovan zbog tri žuta kartona.

Željezničar – Sloboda (14:30, Moja TV)

Tamo gdje je stao u prvom dijelu sezone Željezničar je nastavio u drugom. Gostujuća pobjeda protiv Krupe značila je da su Plavi nanizali 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima pri čemu su skupili čak 11 pobjeda. Ipak, pred Plavima je nezgodan protivnik koji im je nanio poraz na Tušnju u prvom dijelu sezone.

Sloboda na Grbavicu dolazi nakon što je na domaćem terenu rezultatom 2:0 pobijedila Mladost. Bit će ovo ujedno i prvi povratak Slavka Petrovića na Grabavicu nakon što je proteklog ljeta dobio otkaz u Željezničaru. U posljednjem okršaju Željezničara i Slobode na Grbavici slavio je domaćin rezultatom 4:2, a bio je to svojevrsni praznik za Plave pošto je tada zvanično otvorena istočna tribina stadiona.

Vitez – Široki Brijeg (14:30)

Kriza Viteza nastavila se i u drugom dijelu sezone. Posljednjeplasirana ekipa Premijer lige sada ima niz od čak 12 utakmica bez pobjede u svim takmičenjima. Tokom tih 12 utakmica Vitez je skupio devet poraza. U prošlom kolu poraz je upisan na Bilinom Polju gdje je slavio Čelik eurogolom Aldina Šišića.

Nakon što je prvi dio sezone okončao s nizom od pet utakmica bez pobjede pri čemu je upisao četiri uzastopna poraza Široki je u prošlom kolu stigao do velike pobjede nad Sarajevom (2:1) koje je povelo u tom meču. Ekipa Gorana Sablića je pokazala karakter u meču protiv Bordo tima i svima dala do znanja da će se boriti za titulu prvaka u ovoj sezoni.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*