BiH u srijedu Junckeru predaje odgovore na Upitnik EK

Ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji bit će održana u srijedu, 28. februara 2018. godine, u zgradi Predsjedništva BiH.
Protokolom je predviđena zajednička fotografija članova Predsjedništva BiH sa zvaničnicima Evropske komisije (predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, evropski komesar za politiku proširenja i susjedstva Johannes Hahn) u 9.40 sati, a zatim i bilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Evropske komisije i delegacijom.

Ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije je u 10.45 sati (predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uručit će odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru), a zatim je planirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika Evropske komisije.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*