Duranović: Locirana četiri tijela u jami Raspotočje, do petog tijela će biti teško doći

Glavni federalni rudarski inspektor, Nuraga Duranović izjavio je za Anadolu Agency (AA) kako se radi na izvlačenju tijela poginulih rudara.

“U toku je sastanak kriznog štaba koji rukovodi akcijom spašavanja i izvlačenja. Očekujemo da ćemo u toku dana izvući tijela, ali ne možemo precizirati kada. Locirali smo četiri tijela, a za petog znamo na kojem je mjestu bio. Smatramo da će biti nešto teže doći do petog tijela s obzirom da je dolje dosta obrušeno. Jama radi, čete rade na sanaciji i osiguravanju terena, a radnici Rudnika mrkog uglja im pomažu. O imenima zaista ne mogu govoriti i ne mogu dati potvrdu”, izjavio je Duranović.

Glavni federalni rudarski inspektor Nuraga Duranović je inače, na čelu kriznog štaba koji rukovodi akcijom spašavanja i izvlačenja.

Jamu Raspotočje osiguravaju pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Trenutno ispred jame Raspotočje nema porodica nestalih rudara, a kapija rudnika je opasana policijskom trakom.

U jami Raspotočje bila su zarobljena 34 rudara, koji su ostali na 800 metara dubine, nakon gorskog udara koji se dogodio, u četvrtak, u poslijepodnevnim satima.

U toku jučerašnjeg dana iz jame je evakuisano 29 rudara.

(Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*