Vlada TK imenovala novog policijskog komesara TK

Vlada TK danas je donijela odluku o imenovanju policijskog komesara TK. Na tu je poziciju imenovan Dževad Korman, koji je do sada obavljao dužnost načelnika Sektora uniformisane policije. Na konkurs su bila prijavljena tri kandidata Fadil Šljivić iz Živinica, Safet Ibrahimović iz Gračanice i Dževad Korman iz Tuzle.

Osim pomenutog, Vlada je usvojila Informaciju o stanju u oblasti sporta na području Tuzlanskog kantona u 2017. godini. Na području kantona u prošloj godini djelovalo je 260 aktivnih sportskih subjekata, ne uključujući sportske saveze.

U informaciji je navedeno da loša socio – ekonomska situacija ima uticaja i na sport, naročito finansiranje sportskih aktivnosti, ali da rezultati ne izostaju.

Vlada je, između ostalog, usvojila Informaciju o utrošku sredstava sa budžetske pozicije «intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima» sa postignutim efektima za 2017. godinu Tuzla. Od ukupno planiranog iznosa, u protekloj godini Vlada je realizirala 70.233,25 KM ili 16,72%. Najveći dio ovih sredstava odnosi se na zadnju tranšu u realizaciji projekta zbrinjavanja radnika FO „Aida“ Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*