“Ledeni Zmajevi” protiv Turkmenistana za plasman na SP treće divizije

Hokejaši Bosne i Hercegovine večeras u sarajevskoj Zetri igraju odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Divizije III protiv selekcije Turkmenistana.

Bosanskohercegovački hokejaši su u prva dva kola uvjerljivo savladali Kuvajt rezultatom 8:1 i Ujedinjene Arapske Emirate 6:1, dok je Turkmenistan pobijedio Ujedinjene Arapske Emirate rezultatom 4:0 i Kuvajt sa čak 24:2.

Pobjednik odlučujućeg meča osigurat će plasman na Svjetsko prvenstvo Divizije III koje se igra naredne godine, a izabranicima selektora Brajana Džoketa (Brian Jokat) će u duelu s Turkmenistanom biti potrebna velika podrška sa tribina.

Hokejaški savez zato je odlučio da otvori vrata Zetre za žene i djecu do 12 godina, te će za njih ulaz biti slobodan.

Meč Bosna i Hercegovina – Turkmenistan počinje u 20.30 sati.

Dođite u Zetru i podržite “Ledene zmajeve”!

Jučerašnja pauza na kvalifikacijskom turniru, nije značila i pauzu od hokejaške igre. Sinoć je održana All Star utakmica na kojoj su snage odmjerile legende ruskog i balkanskog hokeja – Gazpromeksport (Gazpromexport) i Junajted Balkan (United Balkan).

Ekipa Gazpromesporta upisala je pobjedu rezultatom 12:4.

U ovom fantastičnom duelu pokazalo se da su Rusi u nešto boljoj formi te sasvim sigurno uigraniji od ekipe Junajteda.

Rezultat ove revijalne utakmice manje je važan od činjenice da su se u Zetri okupile zvijezde ruskog hokeja kao što su Aleksandar Karitonov (Alexander Kharitonov), Igor Varicki (Igor Varitsky), Dmitri Frolov, Maksim Mihajlovski (Maxim Mikhailovsky), kao i legendarni Drago Mlinarec, Martin Prinat, Daniel Glumac i Nenad Kecojević, koji su zaigrali za Junajted Balkan.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*