Blokada petlje Šićki Brod: Alternativni pravci koje danas trebate koristiti ako idete u Tuzlu

Zbog obilježavanja Dana nezavisnosti BiH saobraćaj na svim dionicama u našoj zemlji jučer je u znatnoj mjeri bio smanjen. Glavno saobraćajno čvorište, odnosno petlja u Šićkom Brodu zbog protesta demobilisanih boraca blokirana je, čime su glavni putni pravci iz Sarajeva, Doboja i Orašja onemogućeni kao spojnica za priključivanje na glavni put koji vodi u sami centar Tuzle.

Kako bi se izbjegle velike gužve, građani koji naprimjer idu iz Orašja, Brčkog, Srebrenika, Gradačca i svih okolnih mjesta prije samog dolaska na tuzlansku petlju mogu koristiti alternativni putni pravac koji vodi preko naselja Previle i Plane.

Ukoliko dolazite iz pravca Sarajeva, odnosno Olova, Stupara, Kladnja i Živinica možete koristiti alternativni pravac preko prigradskog naselja Husino.

Za sve one koji dolaze iz pravca Doboja mogu koristiti prvenstveno put koji vodi prema jezeru Modrac, a da bi se prolaskom kroz mjesta Šerići i Suha uključili na regionalni put Živinice-Tuzla te došli do prigradskog naselja Husino, a potom i na pravac koji vodi u sami centar grada.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*