Remi na Tušnju između Slobode i Borca

U okviru 21. kola Premijer lige danas su na Tušnju snage odmjerili Sloboda i Borac, a nakon 90 minuta vidjeli smo podjelu bodova (1:1), koja na kraju više odgovora gostima iz Banja Luke.

Prvih 20 minuta nije donijelo uzbuđenja, zabilježili smo tek pokušaj gostujućeg igrača Žeravice koji je šutirao preko gola domaćih.

Sloboda se nakon toga probudila, a u 42. minuti Terzić sa 16 metara iz dobre pozicije ne uspjeva zatresti mrežu Banjalučana.

U drugom poluvremenu Tuzlaci su krenuli po pogodak, a najbliži tome bio je u 53. minuti Osmanagić koji je šutirao glavom, međutim Danilović spašava i izbacuje loptu sa gol linije. Nedugo nakon toga nova sjajna prilika za domaće, ovaj put Lučić spašava Borac.

U 66. minuti Borac je zaprijetio preko Kunića čiji pokušava umalo vara Muminovića. U 72. minuti slavlje domaćih. Husić je matirao gostujućeg golmana nakon kornera i donio vodstvo Slobodi.

I kada se činilo da će Tuzlaci slaviti sa minimalnih 1:0, Borac dolazi do pogotka. Kunić u 85. minuti sjajnim udarcem sa 16 metara vara Muminovića i donosi slavlje svojim saigračima.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 1:1.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

FK Sloboda – FK Borac Banja Luka 1:1

FK Sloboda: Muminović, Terzić, Škahić, Rustemović, Todorović, Bekić, Smajić, Lazevski, Osmanagić, Mijić, Ignjatović.

FK Borac: Savatović, Bunić, Lučić, Ojdanić, Karić, Kunić, Mahović, Žeravica, Danilović, Janičić, Čudić.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*