Austrijski biskupi sa članovima Predsjedništva BiH

Austrijska biskupska konferencija, koja je od 5. do 8. marta u Sarajevu upriličila svoje redovno proljetno zasjedanje, susrešće se danas sa članovima Predsjedništva BiH. Planirane su i posjete predstavnicima vjerskih zajednica u našoj zemlji.

Domaćin austrijskim biskupima je Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom kardinalom Vinkom Puljićem, koji prvo ovakvo zasjedanje u istoriji smatra snažnom porukom solidarnosti.

Visoka delegacija, koju predvodi predsjednik Austrijske biskupske konferencije, bečki nadbiskup kardinal Kristof Šonborn (Christoph Schonborn), tokom dana će se, u društvu kardinala Puljića, sastati sa vjerskim predstavnicima u BiH: mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, reis-ul-ulemom Huseinom Kavazovićem i predsjednikom Jevrejske zajednice BiH Jakobom Fincijem.

Takođe, austrijski biskupi obići će sjedište EUFOR-a u sarajevskom naselju Butmir u kojem se nalaze i austrijski vojnici.

U pratnji vrhbosanskog pomoćnog biskupa Pere Sudara razgovaraće sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom (Inzko), te posjetiti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II”, Dječji dom „Egipat” koji vode sestre služavke Malog Isusa i Katolički školski centar „Sv. Josip”.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*