Premijer liga BiH: Posljednje kolo uoči doigravanja, Sloboda kod Sarajeva

Danas su na rasporedu utakmice 22. kola Premijer Lige BiH čime će biti zaključen prvi dio sezone elitnog bh. nogometnog takmičenja. Uoči posljednjeg kola, nakon kojeg će se liga podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, Zrinjski je prvi na tabeli s 49 bodova, dva više od drugoplasiranog Željezničara.

Posljednje kolo regularnog dijela sezone Borac i Zrinjski dočekuju u različitom raspoloženju. I dok su Banjalučani razočarani što će igrati Ligu za opstanak, Mostarci će na krilima pobjede u derbiju nad Željezničarom i povratkom na lidersku poziciju pokušati sačuvati prvo mjesto prije doigravanja.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković s nova tri boda želi osigurati broj jedan u Ligi za prvaka.

“U slučaju da završimo kao drugi, imali bismo jako težak raspored u zadnja četiri kola u doigravanju za prvaka. Da bismo to izbjegli, pokušat ćemo u Banjaluci osvojiti sva tri boda jer bi nam puno značilo da startamo s prve pozicije i da dvije prve utakmice u Ligi za prvaka igramo kući”, rekao je Slišković na konferenciji za novinare uoči utakmice.
Direktan prijenos utakmice u Banjaluci pratite od 14.45 na BHT1.

Nogometaši Sarajeva na Koševu dočekuju tuzlansku Slobodu.

Nakon gostujuće pobjede u prošlom kolu protiv Krupe, Sarajevo dočekuje protivnika u dobroj atmosferi, a prema riječima šefa struke “bordo” tima Husrefa Musemića, ekipa se nada nastavku pozitivnog niza rezultata koji vode ka plasmanu u evropska takmičenja naredne sezone.

“Ako pristup utakmici bude odgovarajući, za razliku od utakmice protiv Radnika, bez obzira što će teren ponovo biti težak, mislim da imamo kvalitet i snagu da osvojimo tri boda. Sloboda nema šta izgubiti, a mislim da su oni i protiv Željezničara zaslužili puno više od poraza, ali nisu iskoristili svoje šanse. Moramo se potruditi da im ne dozvolimo da ne naprave nešto više”, izjavio je Musemić.
Uoči gostovanja Sarajevu, trener Slobode Slavko Petrović rekao je da se mogu nadati povoljnom rezultatu ukoliko ponove igru kao protiv Željezničara.

“Igramo zadnje kolo uoči play offa, odnosno, play-outa i čeka nas teško gostovanje. Sarajevo nije najbolje startalo u drugom dijelu sezone, ali se vraćaju na pobjednički kolosijek. Respektujemo ekipu Sarajeva, igraju jako dobar nogomet, ali i njima je otežavajuća okolnost težak teren. Nadam se da će utakmica biti slična onoj protiv Željezničara. Sigurno će naša igra biti bolja nego protiv Borca”, rekao je Petrović u najavi utakmice na Koševu.

Fudbaleri Željezničara na Grbavici dočekuju ekipu Čelika. Željezničar će u ovom meču nastupiti pod imperativom pobjede nakon gostujućeg poraza u prošlom kolu od direktnog konkurenta u borbi za titulu, ekipe Zrinjskog iz Mostara.

Trener Željezničara Admir Adžem smatra da njegov tim u meču protiv Mostaraca nije bio na očekivanom nivou, te da se loša igra ne bi trebala ponoviti u duelu sa Čelikom.

“Protiv Zrinjskog nismo bili na nivou i to nas boli više od poraza. Sada moramo popraviti utisak protiv Čelika i nadam se da će igrači pristupiti utakmici ozbiljno i agresivno. Imamo problem s povredama stopera, ali vjerujem da će njihove zamjene odraditi posao”, rekao je Adžem na konferenciji za medije.

Ističe da će Željezničar u Ligi za prvaka igrati sa svim protivnicima po dva puta, te da ekipa sada razmišlja samo o narednom protivniku – Čeliku.

“Nadam se pobjedi koja bi vratila atmosferu u ekipi na odgovarajući nivo. Idemo utakmicu po utakmicu i tako ćemo pokušati skupiti bodove. Tabela se stalno mijenja i ja se nadam da smo iz poraza od Zrinjskog nešto naučili”,  zaključio je Adžem.
Sve utakmice posljednjeg, 22. kola regularnog dijela sezone igraju se u 15 sati.

Parovi 22. kola Premijer Lige (15.00):

Borac Banja Luka-Zrinjski
Sarajevo-Sloboda
Mladost DK-GOŠK Gabela
NK Vitez-Radnik Bijeljina
Široki Brijeg-Krupa
Željezničar-Čelik Zenica

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*