Delegacija Vijeća ministara BiH na komemoraciji povodom 75 godina od Holokausta nad makedonskim Jevrejima

Delegacija Vijeća ministara BiH, koju predvodi predsjedavajući Denis Zvizdić, boraviće i danas u posjeti Makedoniji, gdje će prisustvovati komemorativnom programu povodom 75 godina od Holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Tokom boravka u Skoplju Zvizdić će se susresti sa predsjednikom Makedonije Đorge Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevim i predsjednikom Skupštine Talatom Džaferijem, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Delegaciju Vijeća ministara čine i ministri vanjskih poslova Igor Crnadak, pravde Josip Grubeša, civilnih poslova Adil Osmanović i komunikacija i prometa Ismir Jusko.

Crnadak će se sastati i s ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim, s kojim će biti i potpisan sporazum koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je današnja posjeta bh. delegacije Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo sa ličnom kartom.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*