Senat Univerziteta u Tuzli odobrio “socijalni rok”

Na zahtjev Unije studenata Univerziteta u Tuzli na sjednici Senata Univerziteta u Tuzli donesena je odluka kojom se odobrava tzv. “socijalni rok”, koji je definisan na način da svaki student bez obzira da li je stekao uslov za narednu godinu studija ili ne, može pristupiti polaganju najviše ČETIRI ispita, s tim da isti ne smiju biti održani u istoj satnici.

Prijave za socijalni rok će biti u četvrtak 11.09.2014. god. a isti će se održati u periodu od 15. – 20.09.2014.god.

Također na sjednici Senata Unija studenata odnosno njeni predstavnici su tražili bezuslovan prelazak za studente koje sustiže NNPiP kao i za studente koji su dostavili zahtjeve odnosno peticije za bezuslovni prelazak (Medicinski fakultet – OZS – bezuslovan sa druge na treću godinu studija, Filozofski fakultet – odsjek Njemački jezik i književnost – bezuslovan sa treće na četvrtu godinu studija). Međutim Senat Univerziteta u Tuzli je odbio zahtjeve za bezuslovan prelazak na fakultetima koje ne sustiže NNPiP, a one koje isti sustiže imaju pravo na bezuslovan prelazak.

Molba studenata sa Medicinskog fakulteta – OZS, koja se tiče korigavanja odnosno ujednačavanja cijena na tom odsjeku prolongirana je za narednu sjednicu Senata na inicijativu pravne službe Senata.

Unija studenata je također tražila od Senata da se izjasni po pitanju statusa imatrikulanata na Univerzitetu u Tuzli, no međutim isti zahjev je odbijen i nije uzet u razmatranje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*