U četvrtak će pasti i do 50 litara kiše po metru kvadratnom!

Nepovoljne vremenske prilike i narednih dana će se zadržati u Bosni i Hercegovini, tako će i sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, piše novinska agencija Patria.

‘U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Poslije podne će biti lokalnih pljuskova, rijetko i grmljavine. Padavine se ne očekuju na jugu Hercegovine i sjevernim područjima Bosne’, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu će također biti nestabilno vrijeme. Od sredine dana pljuskova i grmljavine će biti u većem dijelu zemlje. Očekivana količina padavina je od 7 do 15 litara po metru kvadratnom, uz jači pljusak lokalni i više.

‘U četvrtak se očekuje jače naoblačenje sa zapada i usloviće kišu u cijeloj zemlji. Glavnina padavina u drugoj polovini dana. Očekivana količina padavina je većinom od 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Obilnija kiša se očekuje u Hercegovini i Krajini, između 30 i 50 litara po metru kvadratnom. U petak će također biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Očekivana količina padavina je od 10 do 30 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji’, najavljuju iz Zavoda.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*