UG “Multi” počelo sa realizacijom projekta “Liberalna akademija BiH”.

Udruženje građana “Multi” početkom septembra je pokrenulo elitni program neformalnog obrazovanja pod nazivom “Liberalna akademija Bosne i Hercegovine”.

Riječ je o prvom nestranačkom programu neformalnog obrazovanja, kreiranog s ciljem edukacije i treninga mladih koji treba da postanu lideri društvenih promjena u BiH, saopćeno je iz ovog udruženja.

Liberalna akademija BiH podrazumijeva jednosemestralni program neformalne edukacije iz oblasti ekonomije, politike, prava i drugih društvenih nauka, s misijom obrazovanja mladih lidera u državi, kao i tima koji će im pomoći u realizaciji društvenih promjena.

U okviru Liberalne akademije, oko 20 učesnika će imati priliku proći jednosemestralni program o osnovama ekonomije, prava i politike, te obuku o mogućnostima njihovog društvenog angažmana.

Pored toga, Akademija uključuje niz edukativnih materijala za učesnike, kao i prilike za putovanja s ciljem upoznavanja uspješnih praksi u državi i svijetu.

Prvi modul Akademije se održava u Tuzli, te se pozivaju svi zainteresovani s prostora Tuzlanskog kantona da apliciraju. Početkom naredne godine, Liberalna akademija kreće s radom i u Sarajevu. Zainteresovani mogu aplicirati  do 9. oktobra ove godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*